Practicom logo

Wijzigingen webhosting pakketten

Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de webhosting pakketten.
De nieuwe wijzigen kunt u vinden op onze hosting pagina

Een aantal belangrijke wijzigingen voor het Webaccount Standaard en Webaccount Plus betreffen de (versie)updates en het SSL certificaat.

PHP versie en CMS updates
In verband met de veiligheid en functionaliteit zijn er regelmatig updates beschikbaar voor uw CMS en de codetaal (PHP) waar uw website of CMS gebruik van maakt. Wanneer uw website recentelijk gemaakt is door Practicom zijn wij naast de PHP versie updates ook verantwoordelijk voor uw CMS updates.

Wanneer uw website in eigen beheer is of alleen gehost wordt bij Practicom bent u zelf verantwoordelijk voor de website of CMS updates. In onze Webaccount overeenkomsten zijn alleen de PHP versie updates bij de jaarlijkse prijs inbegrepen. Dit houdt bijvoorbeeld in een update van PHP versie 7.3 naar 7.4 etc. Wij zorgen ervoor dat uw website of CMS gebruik kan maken van de laatste PHP versies. Wanneer uw website of CMS zelf ge-update moet worden t.b.v. veiligheid of functionaliteit is dit niet inbegrepen in de Webaccount overeenkomsten.

In overleg is het ook mogelijk uw website bij Practicom in beheer onder te brengen. Bij een Webaccount Standaard of Plus overeenkomst is het updaten van uw website / CMS dan eveneens inbegrepen. Indien u bij ons een Webaccount Basis afneemt kunt u hiervoor een los onderhoudscontract afsluiten. We informeren u graag over de mogelijkheden.

SSL certificaat
Bij het afnemen van een Webaccount (standaard of plus) is voortaan voor één domeinnaam een Sectigo Postive SSL Certificaat bij de jaarlijkse prijs inbegrepen. U krijgt hiermee een SSL certificaat dat voldoet aan de beveiligingseisen. Voor bestaande klanten die een apart SSL certificaat hebben afgenomen betekent dit dat het SSL certificaat bij de eerst volgende verlengdatum van het certificaat wordt opgenomen in het webaccount. Er zullen dan ook geen extra aanvraag-, installatie- en jaarlijkse kosten voor het SSL Certificaat in rekening worden gebracht (restitutie op de lopende SSL certificaten is niet mogelijk). Heeft u nog geen SSL certificaat of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op.

De prijzen van de webaccounts zijn niet gewijzigd.

Nieuwe website nodig?
Wist u dat Practicom ook websites ontwikkelt? We maken websites op basis van een template met het  gebruiksvriendelijke CMS systeem ModX. De kosten en doorlooptijd voor een nieuwe website zijn afhankelijk van uw wensen en eisen. Voor een gemiddelde website met 10 pagina’s op basis van een template wordt een doorlooptijd van 4 tot 6 weken gerekend. De kosten hiervan bedragen ongeveer €2.500 tot €3.000,-. Een aantal van onze meest recent ontwikkelde websites kunt u vinden op onze website bij ‘referenties’.

Heeft u liever maatwerk of een ander CMS systeem of wilt u graag meer weten? Stuur dan een mail naar softwaresupport@practicom.net of neem telefonisch contact op met Elina Melgers of Toanne van de Ven.

Terug naar Nieuwsoverzicht »